Periode 14

Periode 14

Het is een rare periode. De periode van afsluiten en de concentratie te leggen op de afstudeerfase. De periode met als eind de generale expositie in Kunsthal Boschveld. Nu moet het allemaal duidelijk zijn. Je mag niet meer aankloten dus. Dit terwijl ik juist steeds minder toe werk naar een solide geheel. Juist het proberen en je in een onzekere omgeving bevinden is voor mij uitdagend. Lichtjes raak ik ook performance aan, een kunstvorm waarbij je je eigen lichaam inzet. Dit is hetgeen waar ik het meest moeite mee heb, maar waar ik wel veel overwinningen voor mijzelf in kan behalen. Het overkomen van angsten.

protest bericht


protestkunst - De boom wordt uit zijn bos naar de stoep toe getrokken. Het gaat over de mens die de natuur in bedwang wil houden. Een grondboor en een lier met staalkabel was geprepareerd om een test te maken. Paradoxaal genoeg brak met het uitvoeren hiervan de boom totaal af door de spanning. Dit gaf me een gemixt gevoel, misschien is dit niet de juiste manier...
Parkeergarages - De kille sfeer en de duidelijkheid van de lijnen waren voor mij aanleiding om deze ruimte aan te pakken. Niet om het mooier te maken, maar om hem te laten zien. Het doorbreken van de logica maakt de ruimte onschadelijk. 
De auto's die er staan worden door middel van lijnen met elkaar verbonden.
Het werk is dus afhankelijk van het tijdstip, drukte, medewerking of juist tegenwerking. 
Voor de expo heb ik een reeks van één locatie laten zien.